Inici
Curs d'horta ecològica PDF Imprimeix Correu electrònic

Curs d'horta ecològica

Per a totes aquelles persones interessades en adquirir coneixements en tècniques d’horticultura ecològica, l’Àrea de Medi Ambient i l’Oficina del Pla de Barris, han preparat un curs on es donarà a conèixer el concepte d’agricultura ecològica perquè cadascú pugui fer el seu hort a casa i cultivar hortalisses per a l’auto- consum.

Aquest curs consisteix en dissenyar l’hort, maneig del reg, maneig de conreus, fertilització i identificació de plagues i malures i també s’ha previst un apartat específic per a explicar com cultivar un hort en una terrassa o balcó de manera fàcil, sense necessitat de tenir un pati.

S’ha planificat en cinc sessions que combinaran alhora la part teòrica amb la part pràctica.

SESSIÓ 1. DIJOUS 15 DE MARÇ

Introducció a l'agricultura ecològica i a l’agro-ecologia. Disseny de l’hort. Instal·lacions i maneig del reg. Maneig de les males herbes.

SESSIÓ 2. DIJOUS 29 DE MARÇ

Coneixement del tipus de sòl. Fertilització. Estratègies per millorar el sòl. Analítiques del sòl. Calendari de sembres. Rotacions i associacions. Plantes de marge amb propietats agrícoles.

 SESSIÓ 3. DIJOUS 12 D’ABRIL

 Concepte de l’hort urbà als balcons. Emplaçament i tipus d’instal·lació. Tipus de substrat. Sistemes de reg.

 SESSIÓ 4. DIJOUS 26 D’ABRIL

 Principals conreus d’horta. Tècniques de conreu. Maneig del conreu. Fertilització

 SESSIÓ 5. DIJOUS 10 DE MAIG

 Plagues i malalties. Tractaments ecològics. Elaboració de preparats vegetals.

 Les classes són a càrrec de Maite Domènech, enginyera agrònoma, i tindran lloc al local social de La Sauleda la teoria i a l’Escola Carrilet la pràctica

 Horari del curs: dijous alterns del 15 de març al 10 de maig de 18.00 h. a 20.30 h.

 Per a més informació i inscripcions dirigiu-vos a:

 Ajuntament de Palafrugell - Àrea de Medi Ambient, telèfon 972 61 31 39 o envieu un correu electrònic amb el vostre nom i telèfon a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Places limitades. Activitat gratuïta

 

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi seguiu navegant considerarem que n'esteu acceptant el seu ús. - Més informació sobre les cookies.

-

>