Inici
Entra en funcionament el nou Local de la Sauleda PDF Imprimeix Correu electrònic

El barri de La Sauleda de Palafrugell compta des d’avui amb un local social totalment reformat i ampliat, un espai d’uns 300 metres quadrats, que representa un increment d’uns 140 metres quadrats més de superfície útil respecte a l'anterior local.

alt

Aquesta obra, dins el Pla de Barris La Sauleda – Carrer Ample 2008/2018, ha comptat amb la col•laboració del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona i ha tingut un cost de 375.000 euros aproximadament (la meitat del total a càrrec de la Generalitat i la resta entre Ajuntament i l’aportació de 80.000 euros de la Diputació de Girona) i un termini d’execució d’11 mesos. L’obertura del local ha aplegat un nombrós grup de veïns i de representants d’associacions locals, i ha comptat també amb l’assistència del Secretari d’Habitatge, Carles Sala, el President de la Diputació de Girona, Pere Vila, l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer i diversos representants del consistori així com de la Generalitat.

El nou espai compta amb una gran sala polivalent, un pati privat, magatzem, banys, despatxos i petites sales, condicionades per fer-hi tot tipus d’activitats, així com un gran porxo d’entrada i un vestíbul per a la distribució dels diferents espais.

El nou local suposa una aposta per seguir treballant per el barri i per cohesionar-lo oferint la disponibilitat d’espais a entitats i associacions locals, acostant la realitat del barri a la resta de la població i relacionant els diferents sectors de la vila de Palafrugell.

La història del local del barri de La Sauleda
Al paratge de La Sauleda hi havia masos i cultius, i ja s’hi havia edificat cases quan l’any 1967 la Cooperativa de Viviendas San Martín va començar a construir la primera fase dels nous pisos i locals. Hi havia una necessitat urgent d’habitatge en una època en que quasi es va duplicar la població a Palafrugell (es va passar de 7.739 habitants l’any 1950 a 13.817 l’any 1975). La majoria de la nova població s’ocupava en feines relacionades amb la indústria però sobretot en els serveis i molt especialment en la construcció. Fins a mitjans dels anys 70 es varen anar afegint nous blocs.

La constructora tenia el material de l’obra en una caseta, i un cop finalitzada la última fase els veïns es van organitzar per aconseguir que aquesta instal·lació fos un equipament per al barri. El setembre de 1978 es formalitzava la cessió d’un espai de 738 m2 per part de la cooperativa a l’Ajuntament.

La caseta es va adequar i es va utilitzar com a espai de reunió i d’activitats. L’any 1990, donades les deficiències de l’edifici i els problemes de conservació que presentava, es va decidir el seu enderroc i es va elaborar per part dels serveis d’urbanisme i obres de l’Ajuntament el projecte d’un nou local, que es va construir i posar en servei l’any 1991. Hi havia en aquell moment una sala polivalent, serveis públics, dos despatxos, dues terrasses i un magatzem.

Les obres van començar a l’octubre del 2016 i el 2 d’octubre de 2017 entrarà en funcionament. Aquest edifici compleix amb l’objectiu de revitalitzar un espai de cohesió social en el barri, que permeti acollir les diferents inquietuds dels veïns i veïnes i que l’activitat que es generi en aquest espai serveixi de reclam per a què altres veïns i veïnes del municipi es desplacin al barri de La Sauleda. El disseny de l’equipament ha estat d'acord amb les necessitats de la ciutadania, els tècnics i entitats, a través de diversos processos participatius per tal de dur a terme activitats socials i de relació en un espai amb condicions adequades per desenvolupar-les.

alt

 

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi seguiu navegant considerarem que n'esteu acceptant el seu ús. - Més informació sobre les cookies.

-

>