Inici Notícies Històries de vida, la memòria d'un barri transmesa per la seva gent
Històries de vida, la memòria d'un barri transmesa per la seva gent PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 1 d'abril de 2014 00:00

Històries de vida

 

Una exposició, un llibre i un audiovisual, que s'ha presentat al Flors i Violes d'enguany, expliquen la història col·lectiva de La Sauleda i el carrer Ample a través de la memòria oral dels seus habitants.

 

L’any 2011, l’Àrea de Pla de Barris i l’Arxiu Municipal de Palafrugell van endegar conjuntament el projecte “Històries de Vida”, amb l’objectiu de reconstruir i preservar, a través de la memòria oral i personal dels seus habitants, la història col·lectiva del barri de La Sauleda i el Carrer Ample. Tres anys més tard, el projecte està llest i a punt de veure la llum.

 

La primera fase del projecte, desenvolupada dins del pla Impuls Treball 2011, va consistir en l’elecció de fins a 29 persones del barri –al final n’han quedat 27- que, mitjançant entrevistes en profunditat, van anar desgranant les seves memòries personals, la suma de les quals ha pogut reconstruir la memòria col·lectiva i identitària d’un barri amb una forta i singular personalitat.

 

Històries de Vida és un projecte interdisciplinari en el què hi han participat professionals de diversos àmbits (fotògrafs, dissenyadors, experts en fluxos migratoris, editors d’audiovisuals, etc) i es desenvolupa a través de tres canals. Per una banda, un llibre recollirà part d’aquelles entrevistes, així com retrats dels protagonistes i fotografies de diferents èpoques proporcionades per les persones entrevistades. Un segon canal de difusió serà una exposició itinerant on s’explicarà la història del barri en el context del municipi a través de les històries recollides. Finalment, un audiovisual acompanyarà l’exposició i estarà disponible a través de la web i xarxes socials. L’audiovisual està estructurat en 5 àrees temàtiques que són: el barri; convivència, com veiem a l’altre; procés migratori i construcció familiar; feina; i context polític –econòmic i la llengua.


Feu clic per veure el Vídeo Històries de Vida

 

El projecte Històries de Vida va veure la llum públicament aprofitant el Flors i Violes d’enguany, que se celebrarà al nostre poble de l’1 al 4 de maig. 

 

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi seguiu navegant considerarem que n'esteu acceptant el seu ús. - Més informació sobre les cookies.

-

>