Inici Notícies Adjudicat l'ajut per a la millora dels barris de La Sauleda i carrer Ample
Adjudicat l'ajut per a la millora dels barris de La Sauleda i carrer Ample PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 9 de juliol de 2008 11:04
Carrer del Carrilet, al barri de La Sauleda

La Generalitat de Catalunya, segons un acord de govern del dia 8 de juliol de 2008, ha aprovat l'adjudicació de subvencions a 21 municipis que es van presentar a la convocatòria de la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial. Un d'aquests municipis és el de Palafrugell, que rebrà un ajut de 4,13 milions d'euros per al projecte de millora dels barris de La Sauleda i carrer Ample.

L'Ajuntament de Palafrugell es va presentar a l'esmentada convocatòria, i és per aquest motiu que es van dur a terme els treballs previs de delimitació de l'àrea urbana d'atenció especial així com del seu diagnòstic i les propostes d'actuació amb la corresponent temporització i pla de finançament.

La decisió es va prendre perquè es té clar que millorar les condicions d'aquesta determinada zona és, en definitiva, millorar les condicions i qualitat de vida de tots els ciutadans del municipi. Els treballs de redacció del projecte van ser elaborats pels professionals tècnics del propi Ajuntament i es va comptar amb la col·laboració i participació ciutadana de les entitats i associacions de l'àmbit d'actuació.

L'àrea urbana d'actuació proposada és La Sauleda – Carrer Ample que compleix amb el criteris i indicadors per ser considerada com àrea d'atenció especial. Té una extensió de 32 hectarees i acull 4.433 ciutadans.

El projecte està plantejat com una intervenció integral per actuar en tots els àmbits previstos per la Llei 2/2004 i el conjunt d'accions que es contemplen tenen caràcter integral i van encaminades a la millora, no només urbanística del barri, sinó també a la millora i corregiment dels aspectes socials, econòmics, mediambientals i de participació. En aquest sentit, les actuacions van dirigides a l'àrea concreta d'actuació com a factors de desenvolupament del barri que, un cop consolidats repercuteixin en una millora general del municipi.

El projecte recull un total de 48 actuacions, repartides segons els camps d'actuació descrits en el decret, que són els següents:

  • Millora de l'espai públic i dotació d'espais verds
  • Rehabilitació i equipament dels elements col·lectius dels edificis
  • Provisió d'equipaments per a l'ús col·lectiu
  • Incorporació de les tecnologies de la informació en els edificis
  • Foment de la sostenibilitat del desenvolupament urbà
  • Equitat de gènere en l'ús de l'espai urbà i dels equipaments
  • Desenvolupament de programes de millora social, urbanística i econòmica
  • Accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques

El projecte que es va presentar parteix d'un pressupost total de 8,27 milions d'euros. La Generalitat de Catalunya hi contribuirà amb una subvenció de 4,13 milions d'euros. Pel que fa a la resta de finançament de les actuacions, es contemplem altres fonts que habitualment que s'utilitzen en la realització de projectes de l'administració local: contribucions especials i subvencions d'altres administracions, així com finançament propi de l'Ajuntament.

El termini d'execució del projecte és de 4 anys, és a dir de 2008 a 2012, que podrien ser prorrogables fins a 2 anys més. Pel que fa a la proposta del calendari d'actuació i, per tant, de repartiment anual de finançament, s'ha vetllat perquè aquest sigui viable a nivell econòmic, tenint presents les diferents actuacions municipals previstes al llarg d'aquest període.

 

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi seguiu navegant considerarem que n'esteu acceptant el seu ús. - Més informació sobre les cookies.

-

>