Inici Notícies Inici de les actuacions del Pla de Barris
Inici de les actuacions del Pla de Barris PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 10 de desembre de 2008 11:11
Vista del barri de La Sauleda i, al fons, el carrer Ample

L'Ajuntament de Palafrugell ha iniciat les primeres accions per al desenvolupament dels diversos projectes inclusos en el Pla de Barris del sector Sauleda-carrer Ample (sector del Carrilet) que es duran a terme entre els anys 2008 i 2012. Una de les intervencions més importants a realitzar és la creació del Parc Urbà del Carrilet, que esdevindrà un gran espai de lleure i esbarjo al centre d'aquest barri que es constituirà en l'eix de la vida social, cultural i lúdica de l'entorn més proper.

A la vegada, aquest gran parc facilitarà la connectivitat de la zona amb la resta del municipi. Segons preveu la memòria valorada, el projecte del parc tindrà un cost d'1.582.697,63 euros. L'Ajuntament ha iniciat el procediment per a la contractació del servei de redacció del projecte, treball per al qual es destinen 43.112,42 d'euros.

Ha estat aprovat el lloguer d'un local del carrer del Carrilet per destinar-lo a oficina municipal del Pla de Barris, des d'on coordinar les actuacions urbanístiques, socials, culturals i educatives que s'han de desenvolupar a la zona. En aquest aspecte, està prevista per a l'any vinent la contractació de tres persones (dues d'elles a mitja jornada) que es dedicaran al projecte, així com d'un educador de carrer i un equip de mediació a les escales dels immobles inclosos en el pla.

També ha estat aprovada l'adquisició de tretze contenidors de recollida selectiva (vidre, paper-cartró i envasos) per a ser distribuïts per la zona, amb un cost de 10.529,97 euros. Una altra actuació que es realitza en aquest inici d'aplicació del Pla de Barris és la instal·lació de plaques solars a l'escola bressol municipal Belluguets.

Els serveis tècnics municipals han començat a treballar en el projecte de reordenació de la plaça de l'Estadi, el qual serà motiu d'una reunió participativa, el dijous dia 13, amb els veïns del secor del carrer Ample per valorar les actuacions que es realitzaran.

El Pla de Barris Sauleda-carrer Ample (sector El Carrilet) que té un termini d'execució de quatre anys (fins al 2012) i prorrogable altres dos, consta de 48 actuacions de millora i té un cost global de 8.269.720,28 euros, dels quals el Fons de Pla de Barris de la Generalitat n'ha concedit 4.134.860,14, el 50% del total. Es preveu que la part d'aportació que haurà d'aportar l'Ajuntament rebi altres subvencions de la Generalitat i de la Diputació de Girona.

 

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi seguiu navegant considerarem que n'esteu acceptant el seu ús. - Més informació sobre les cookies.

-

>